Külföld

Tátva maradt az amerikai vámosok szája, amikor meglátták, hogy a zsiráfnak mijét akarta behozni az országba egy nő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 8. 9:23

Az sem mellékes, hogy mit akart készíteni a Kenyában szerzett egzotikus anyagból az Egyesült Államokba való beléptetéskor feltartóztatott nő.

Az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi (CBP) szakemberei a Minneapolis – Saint Paul Nemzetközi Repülőtéren (MSP) feltartóztattak egy nőt, aki zsiráfürüléket akart bevinni az országba, közölte a CBP.

Az utas szeptember 29-én érkezett Kenyából az Egyesült Államokba, és a behozott áruk deklarációja során azt írta a lapra, hogy zsiráfürülék van az egyik csomagjában.

A CBP mezőgazdasági szakemberei megvizsgálták a szóban forgó dobozt. Kikérdezésekor az iowai nő azt állította, hogy Kenyában szerezte be az egzotikus ürüléket, amiből nyakláncot szeretett volna készíteni. Azt is elárulta, hogy korábban használt már jávorszarvas-ürüléket is hasonló célra.


A vámosok lefoglalták a dobozt, és gőzsterilizálással megsemmisítették annak tartalmát.

Kérődzőfélék ürülékét ugyanis csak állatorvosi szolgálati engedéllyel lehet az Egyesült Államokba bevinni. Kenyában ráadásul jelen van az afrikai sertéspestis, a klasszikus sertéspestis, a Newcastle-betegség, a száj- és körömfájás és a sertéshólyag-betegség is. A CBP mezőgazdasági szakemberei ha zsiráfürülék került volna be az országba, az akár emberre veszélyes megbetegedéseket is okozhatott volna.

Magyarországra egy egész zsiráf érkezett csütörtökön. Az RTL Fókusz megmutatta, hogyan menekítették Arszenyijt, a zsiráfbikát a háború sújtotta Odesszából a Richter Safari Parkba, ahogy azt is, hogy hogyan oldották meg a több mint négy méter magas állat szállítását:


Nyitókép: CBP / Facebook

#Külföld#egyesült államok#kenya#zsiráf#ürülék

Címlapról ajánljuk