Külföld

Retkes víz, kilátás egy tűzfalra: ötcsillagos ellátásért fizettek, aztán jött a meglepetés

rtl.hurtl.hu

2023. október 7. 12:31

Egy brit turista elment egy 5 csillagos török szállodába pihenni a családjával, azonban durva körülmények fogadták.

„Két hete nem láttam kolbászt, vagy szalonnát. Minden, amit elénk tette, török volt” –  panaszkodott egy angol turista a Daily Mailnek, miután hazatért a törökországi nyaralásából, amiért 4 ezer fontot (1,8 millió forintot) fizettek.

Carl Sinclair szeptember 1-jén érkezett a Turunç Resort Hotelbe feleségével, fiával és két unokájával családi nyaralásra, hogy megünnepeljék a férfi 53. születésnapját. Sinclair szerint már a reptérről a szállodába vezető út is kalandos volt, mivel a taxisofőr száguldozott, – ami azon a vidéken teljesen szokványos – ahogy ő fogalmazott, azt hitte, ő Nigel Mansell.

Az igazi meglepetés Turuncban azonban a hotelben érte, ami elméletileg 5 csillagos volt, valójában azonban mindent alulmúlt. A kilátás egy tűzfalra nézett és egy utcára, amikor szóvá tette, hogy nincs kilátás, azt a választ kapta, hogy egyik szobájukból sem jobb a látkép, amit kaphatna.

Az étteremben a férfi szerint a választék is meglehetősen szegényes volt, csak helyi fogások szerepeltek. Ezzel szemben a bárban már lehetett kapni alkoholos italokat, így szerinte arra sem hivatkozhattak a disznómentes ételeknél, hogy tilos az iszlám hit szerint azokat fogyasztani, amikor alkoholizálni lehetett.

A legdurvább meglepetés azonban még hátra volt: amikor a szobájában megnyitotta a csapot, abból sárgás, retkes víz jött. Ezzel együtt viszont értelmet nyert a minibár felhozatala: csak palackozott vizet talált benne semmi mást.

A környék sem volt jobb a férfi szerint: a tengerbe ömlött a városból a szennyvíz és, törött üvegek voltak a játszótéren.

A férfi próbálta panaszt tenni helyben is és az utazási irodánál egyaránt, se senki sem törődött vele.

Nyitókép: Reuters/Oleg Elkov

#Külföld#törökország#brit#turista#hotel#nyaralás#szálloda#utazás#turizmus

Címlapról ajánljuk