Külföld

Rakétaeső zúdult Izraelre a Gáza övezetből

rtl.hurtl.hu

2023. október 7. 7:37

A Hamasz bejelentette, hogy 5 ezer rakétát zúdítanak Izraelre, Gázából terroristák jutottak be Szderót városába, ahol járókelőkre lőttek.

Rakéták tucatjait lőtték Izrael déli és középső részére a Gáza övezetből szombat reggel, a mentők beszámolói szerint többen megsebesültek – jelentette a helyi média.

Rakétatalálat érte a Gáza övezettel északon szomszédos városokat, Askelont és Javnét, sebesültekről számolt be az izraeli közszolgálati csatorna helyi idő szerint reggel fél hétkor kezdődött nagyszabású palesztin rakétatámadásban.


Az övezet szomszédságában élőket felszólították, hogy tartózkodjanak az óvóhelyek közelében, mert attól tartanak, hogy Gázából behatoló terroristák jutottak Izrael területére.

A Reuters arról számolt be, hogy fegyveresek tüzet nyitottak járókelőkre a dél-izraeli Szderót városában, és a közösségi médiában terjedő felvételeken összecsapások látszottak a város utcáin.


A miniszterelnöki hivatal jelentette, hogy a közeli órában rendkívüli biztonsági tanácskozást hívtak össze a tel-avivi főhadiszálláson.


Mohammad Deif, a Hamász egyik magas rangú katonai parancsnoka jelentette be a hadművelet kezdetét, és harcra szólította fel a palesztinokat mindenütt.

Ez a nap a legnagyobb csata napja, amely véget vet a megszállásnak

 – mondta, hozzátéve, hogy 5000 rakétát lőttek ki.

Nyitókép: Reuters/Amir Cohen

#Külföld#izrael#hamasz#rakéta#szderót#terroristák

Címlapról ajánljuk