Külföld

Körülmetélés helyett véletlenül levágták a férfi péniszét, tíz órát kellett várnia, hogy végre visszavarrják

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 17:58

A férfi most óriási kártérítéssel vigasztalódik.

Véletlenül eltávolították egy férfi péniszének kilencven százalékát az orvosok, akiknek csak szimplán körül kellett volna metélniük szerencsétlent, számolt be a Daily Star. A balul sikerült műtét után a férfinak még tíz órát kellett várnia arra, hogy visszahegesszék hímtagját.

A 22 éves férfi még tízéves korában ment keresztül a szürreális beavatkozáson, ekkor félmilliárd fontnak megfelelő kártérítést ítélt meg neki a bíróság. Malajzia kormánya azonban megtámadta az ítéletet a bíróságon, aminek következtében húszezer fontnyi (nagyjából 9 millió forint) összegre csökkentették a kártérítés mértékét.

Az eset nyomozása során kiderült, hogy a péniszt levágó sebészek nem igazán értettek ahhoz, hogy ilyen beavatkozást végezzenek, és végül egy képesített doktort kellett találni ahhoz, hogy visszavarrja a péniszt a helyére. A késedelem miatt ez a műtét nem lett teljesen sikeres.

A fiú a korrekciós műtét után még egy hónapig kórházban volt óriási fájdalmakkal. Az ügy tavalyig húzódott, ekkor ítélték meg neki először a magas kártérítést, amelyet később a fellebbezés nyomán egy másik bíróság „kirívóan soknak” talált, még egy ilyen horrorisztikus ügyhöz képest is.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#pénisz#malajzia#orvos#kártérítés

Címlapról ajánljuk