Külföld

Hátborzongató videón, ahogy egy kígyó élve megesz egy másikat

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 17:55

Éhség – barátság: 1-0. 

Klaus Bohmer mérnök és természetrajongó vette filmre azt a meglehetősen ritka látványt, amit a szafariján látott a dél-afrikai Kgalagadi Transfrontier Parkban.

„Késő délután tartottunk vissza a táborba, a Kgalagadi Transfrontier Park poros útjain navigálva. A táj jellegzetes, sivatagi homok és fák, amerre csak néztünk. Eddig a pontig eseménytelen volt az út, de egy másik autó is megállt, és izgatottan mutogattak az utasok valamire. Ekkor láttuk meg a két kígyót. A színük teljesen beleolvadt az útba, így nagyon valószínűtlen, hogy magunktól is észrevettük volna” – magyarázta Bohmer. 

Végignéztem, ahogy egy kígyó felfal egy másikat. Egy olyan szürreális és egyedülálló eseményt, amihez hasonlót még soha nem láttam. Felejthetetlen élményként fogok rá emlékezni

– magyarázta. Bohmer a LatestSightings-nak küldte el a videót, és elmondta, hogy nem maradhattak a folyamat végéig, de a puffogó vipera még akkor is tekergette a farkát, amikor már nagyrészt a kobra belsejében volt. Bohmer szerint nem izomgörcsről van szó, úgy tűnt, mintha a vipera még küzdene valamennyire. 


Nyitókép: LatestSightings

#Külföld#kígyó#kobra#vipera#puffogó vipera#állatbűnözés#Videó

Címlapról ajánljuk