Külföld

Több tucatnyi férfi vádolja szexuális zaklatással a New York-i urológust

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 17:33

A csütörtökön benyújtott kereset szerint az orvost foglalkoztató kórház eltussolta volna az eseteket.

Több tucatnyi áldozat perel egy New York-i kórházat, mert szerintük az intézmény évekig eltussolta az egyik urológusa által elkövetett szexuális zaklatásokat – írja a Fox News.

Az 55 éves Dr. Darius Paduch-t idén áprilisban tartóztatták le, miután megvádolták azzal, hogy 2015 óta számos páciensét szexuálisan bántalmazta, köztük kiskorúakat. Azóta számos újabb áldozat jelentkezett, és a csütörtökön benyújtott keresethez már 58 férfi csatlakozott, akiket az orvos állításuk szerint a 2003 és 2022 közötti időszakban zaklatott.

A beadvány szerint Paduch urológusi praxisa mögé bújtatva kiskorúak és felnőttek zsarolásával, szexuális kihasználásával, bántalmazásával és emberkereskedelemmel foglalkozott. Azzal is vádolják az orvost, hogy pácienseit ópiátfüggővé tette, hogy ki legyenek szolgáltatva nekik.

A vizsgálatok során Paduch nem helyénvaló kérdéseket tett fel pácienseinek szexuális életükkel, szexuális orientációjukkal kapcsolatban, miközben ruhátlan testüket és nemi szervüket fogdosta és testnyílásaikba hatolt.

A kereset szerint a kórházban tudták, hogy Paduch mit művel pácienseivel, de semmit nem tettek ellene, és megpróbálták megvásárolni azok hallgatását, akik panaszt tettek.

#Külföld#urológus#szexuális zaklatás#amerikai egyesült államok#per

Címlapról ajánljuk