Külföld

Két évre ítéltek egy nebraskai nőt, aki abortusztablettát adott a várandós lányának

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 23. 10:53

A bíró szerint annyi tiszteletet tanúsított a magzat felé, mint „a tegnapi szemétnek”.

Pénteken két év börtönbüntetésre ítélték azt a nebraskai anyát, aki a várandós tinédzser lányának abortusztablettát adott, valamint segített a magzat elégetésében és eltemetésében, írja a NBC News.

A 42 éves Jessica Burgess júliusban bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, a nő a helyi törvényekkel szembemenve abortusztablettákat rendelt az internetről és azokat átadta az akkor már a terhességének több mint 20. hetében járó lányának. Mark Johnson pénteken minden egyes vádpontban bűnösnek találta a nőt, akit két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.

A nő ügyvédje Brad Ewalt az ítélet után próbaidőt kért a nőre, de a bíró ezt elutasította.

„Megborzongok, ha arra gondolok, asszonyom, hogy ön akkora tiszteletet tanúsít egy halva született magzatnak, mint a tegnapi szemétnek” – hangzott el a bírói indoklásban. A nő lányát, a jelenleg 19 éves Celeste Burgesst, még júliusban 90 nap börtönbüntetésre és két év próbaidőre ítélték, a fiatal nő szeptember 11-én szabadult a börtönből.

A tinédzser harmadik trimeszterébe nyúló terhességmegszakítás megsértette a nebraskai törvényt, amely tiltja 20. hét utáni abortuszt. A nyomozati anyagból kiderült, hogy Jessica Burgess a Facebookon egy privát üzenetben magyarázta el a lányának, hogyan vegye be a tablettákat.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#abortusz#tabletta#lány#anya#börtönbüntetés#egyesült államok#nebraska

Címlapról ajánljuk