Külföld

Életveszélybe került a nő az abortusz szigorítása miatt, mert nem vetethette el a magzatot, akinek testén kívül fejlődtek ki a szervei

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 14:44

Az Ohio államban lévő párra szenvedés várt a szigorú abortusztörvények miatt.

Nem tudott abortuszért folyamodni egy nő Ohio államban annak ellenére, hogy figyelmeztették az orvosok, hogy elképesztően veszélyes lenne kihordani életképtelen, súlyos rendellenességgel rendelkező magzatát, írja a CNN.

A magzat olyan rendellenességgel fogant meg, hogy szerveinek nagy része a testén kívül kezdett el kifejlődni: ez azt jelenti, hogy az anyaméhen kívül perceket sem élne túl, a terhesség alatt pedig az anya életét is veszélybe sodorja.

Mivel a nő állami dolgozó – egy állami kórházban ápol rákbetegeket – a megszigorított abortusztörvények értelmében egészségbiztosítója nem állja a terhességmegszakítás költségeit, ezért az olyan sokba kerül, hogy nem engedheti meg magának.

A páros korábban 45 ezer dollárnyi pénzt költött különböző termékenységi beavatkozásokra és kezelésekre, hogy egyáltalán gyerekük foganhasson. Így most a hirtelen jött költséget egyszerűen nem tudják bevállalni.

A terhesség korai szakaszában még nem számított életveszélyesnek, ezért sem fizetett a biztosító. Azonban a nőt orvosai figyelmeztették, hogy ahogy nő a magzat, úgy lesz számára is egyre nagyobb a kockázat.

Végül több hét késéssel, egy másik államban végezték el az abortuszt, szintén borsos összegért, de kevesebbért, mint az a húszezer dollár, amit Ohióban ki kellett volna fizetniük. Emellett újra kihívás lesz számukra a gyereknemzés, amire várhatóan még több pénzt kell majd költeniük.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#ohio#abortusz#magzat#drága#terhesség#törvény

Címlapról ajánljuk