Külföld

Már biztos: meghalt a görög özönvízben eltűnt osztrák nászutas pár

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 17. 18:40

Nyaralójukkal együtt ragadta el őket az árvíz, mindketten életüket vesztették.

Megerősítették, hogy meghalt az eltűntként nyilván tartott nászutas osztrák házaspár, miután az árvíz elsodorta azt a görögországi házat, amelyben megszálltak – írja a BBC.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Görögország középső részén pusztító áradásban eltűnt egy nászúton lévő osztrák házaspár, miután a víz elsodorta a bungalót, amelyben megszálltak. Amikor a heves esőzés végigsöpört az országon, az osztrák pár a szálláson akarta meghúzni magát – erről a ház tulajdonosa, Thanaszisz Szamarasz beszélt.

A tulajdonos és a többi vendég magasabbra ment, hogy ott vészeljék át a vihart, és azt javasolták a házaspárnak, hogy ők is tegyék ugyanezt, de hiába. A tulajdonos korábban azt mondta, a házaspár Grazból érkezett hozzájuk. Az athéni osztrák nagykövetség támogatásáról biztosította a hozzátartozóikat.

Rájár a rúd Görögországra: az erdőtüzeket követően a Daniel névre keresztelt mediterrán ciklon okozott heves felhőszakadásokat az országban a múlt héten. A népszerű görög nyaralóhelyre alig lehet ráismerni, a pusztítást a Reuters drónfelvétele is megörökítette a görögországi Pelion régióban: a paraliai Kala Nera tengerpart ernyőit egy megduzzadt folyó söpörte el, egy híd pedig leszakadt.


Nemcsak a görög, de a török és bolgár régió is megszenvedte az esőzéseket, amelyekről az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: Stamos Prousalis / File Photo / Reuters

#Külföld#baleset bűnügy#nászutas#osztrák#házaspár#görögország#árvíz

Címlapról ajánljuk