Külföld

Egy halott csecsemőre bukkant a család a padláson talált bőröndben

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 11:56

A helyi rendőrség gyanúja szerint eltitkolt terhességből született gyerek maradványait találták meg a Manchester közelében lévő házban. 

Sokkoló felfedezést tett egy család, amikor elkezdték kipucolni az angliai Stockport városában található házukat. A padláson, egy bőröndbe rejtve ugyanis egy csecsemő maradványaira bukkantak – jelentette a helyi sajtó.

A maradványokat még tavaly márciusban találták meg, de az eset csak a héten került nyilvánosságra, miután hivatalos vizsgálatot indítottak a halálesettel kapcsolatban. A halottkémi vizsgálatokból csak annyi derült ki, hogy a csecsemő fiú volt, de azt nem tudták kideríteni, hogy mi okozhatta a halálát, és pontos életkorát sem tudják.

A maradványok „nagyon réginek” tűntek, és a csecsemő talán 1959-ben halhatott meg. Az azokon elvégzett DNS-vizsgálat eredménye szerint a csecsemő és a ház akkori lakói között kapcsolat volt.

A Manchester Evening News információi szerint a rendőrség vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a csecsemő egy eltitkolt terhesség után született meg. A nyomozók egyelőre azt sem tudják biztosan, hogy a gyerek élve, vagy holtan született.

A helyi a rendőrség tavaly márciusban csak egy semmitmondó közleményt tett közzé az esettel kapcsolatban, „történelmi maradványokat” említve, aminek „nincs köze semmilyen jelenleg is folyó nyomozáshoz”.

Nyitókép (illusztráció): Unsplash

#Külföld#csecsemő#holttest#maradvány#ház#padlás#bőrönd#anglia

Címlapról ajánljuk