Külföld

Romlott szardíniától meghalt egy francia nő, 12-en intenzívre kerültek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 20:39

Az étterem tulajdonosa maga tett el szardíniát befőttes üvegekbe, ami megromlott. A hatóságok attól tartanak, többen is lehetnek, akik mérgezést kaphattak.

Egy nő meghalt botulizmusban, miután romlott szardíniát evett egy bordeaux-i étteremben – közölték szerdán a francia egészségügyi hatóságok.

Az AFP-nek a bordeaux-i Pellegrin kórházban Benjamin Clouzeau elmondta, hogy a nő egy Párizs melletti kórházba jelentkezett be, miután élettársával hazautazott. Partnerét még az intenzív osztályon kezelik.

Összesen 12 ember kapott intenzív ellátást, öten lélegeztetőgépre kerültek. Köztük amerikai, ír, német és kanadai állampolgárok is vannak – közölte Clouzeau. Mindannyian a Tchin Tchin Wine Bar nevű étteremben ettek szeptember 4. és 10. között. Az is közös pont, hogy szardíniát fogyasztottak, amelyet az étterem tulajdonosa tett el befőttes üvegekbe.

A botulizmus az esetek 5-10 százalékában halálos kimenetelű. Megpróbálták felvenni a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik esetleg szardíniát ettek az étteremben, összesen 25 ember lehet érintett.

Az étterem tulajdonosa egy helyi lapnak azt mondta, hogy kidobott néhány szardíniát tartalmazó üveget, mert a tartályok felnyitásakor erősen bűzlöttek. A többi esetében nem érezte, hogy gond lenne és felszolgálták őket a vendégeknek – mondta.

Nyitókép: Google Street View.

#Külföld#szardínia#bordeaux#étterem#romlott#toxin

Címlapról ajánljuk