Külföld

Osztrák nászutas pár tűnt el a pusztító görög árvízben

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 20:54

A nyaralójukat elsodorta a víz, a görög hatóságok őket is keresik.

Görögország középső részén továbbra is pusztít a teljes falvakat elöntő árvíz. A BBC most arról ír, hogy eltűnt egy nászúton lévő osztrák házaspár, miután a víz elsodorta a bungalót, amelyben megszálltak. 

A mentőszolgálatok a BBC-nek elmondták, hogy keresik a párt és több más eltűnt személyt is. A görög hatóságok már több mint egy tucat ember haláláról értesültek azóta, hogy a Daniel nevű vihar lecsapott az országra. 

Amikor a heves esőzés végigsöpört az országon, az osztrák pár a szálláson akarta meghúzni magát – erről a ház tulajdonosa, Thanaszisz Szamarasz beszélt. 

A tulajdonos és a többi vendég magasabbra ment, hogy ott vészeljék át a vihart, és azt javasolták a házaspárnak, hogy ők is tegyék ugyanezt, de hiába.

Görög sajtójelentések szerint az ítéletidő gyakorlatilag kettévágta az országot: kedd este óta az Athént és Szalonikit összekötő legfontosabb autópálya mintegy 200 kilométeres szakaszát lezárva tartják.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök lemondta a hétvégi gazdasági programbeszédét, hogy személyesen látogathasson el az özönvízszerű esőzéstől, villámárvizektől és fölcsuszamlásoktól sújtott középső országrészbe, emlékeztet az MTI.

Nyitókép: REUTERS/Louisa Gouliamaki TPX IMAGES OF THE DAY

 

#Külföld#görögország#árvíz#ár#víz#nyaralás#hőség#nászutas

Címlapról ajánljuk