Külföld

Egy tajvani elnökjelölt ingyen kutyát vagy macskát adna a nőknek, ha gyereket szülnek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 15:35

Így orvosolná a demográfiai válságot. 

Terry Gou, az Apple-beszállító Foxconn alapítója a múlt héten jelentette be, hogy független jelöltként elindul Tajvan elnöki székéért, majd hamar be is dobott egy sajátos ötletet a kampányban:

azt mondta, a sziget demográfiai válságát úgy lehetne orvosolni, ha ingyen háziállatokat kínálnának a pároknak, amennyiben gyereket vállalnak. 

Mint a Guardian emlékeztet, Tajvané a világ egyik legalacsonyabb születési rátája. Sokan a magas megélhetési költségekre, és a szociális biztonság megteremtésének nehézségére hivatkozva nem vállalnak gyereket, ám a népesség gyors elöregedése veszélyezteti Tajvan gazdaságát és katonai védelmét.

Eközben az egekben van azoknak a száma, akik háziállatot tartanak, akár „gyerek helyett” is. Gou szerint „az embereket motiválni lehet arra, hogy mindkettőt vállalják”.

„Szüljetek gyermeket, és én megengedem, hogy felneveljetek még egy háziállatot” – mondta a Formosa TV tudósítása szerint. „Egy macskát, egy kutyát. Szüljetek kettőt, és megengedem, hogy még kettőt örökbe fogadjatok”.

Gou elmondta, hogy nemrég meglátogatott egy állatmenhelyet, és úgy érezte, hogy a demográfiai válságot és az állatok nehéz helyzetét egyszerre lehetne megoldani.

Ha a jövőben nem születnek gyerekek, ki fog gondoskodni szőrös barátainkról? Ezt a két kérdést összekapcsoltam. Nem várhatják el tőlem, egyetlen embertől, hogy minden apró ügyre teljes politikát javasoljak. A szeretet hozzáadása és megsokszorozása, ez a célom

– magyarázta. 

A javaslatot egyes kormánypárti politikusok és állatvédő csoportok bírálták. Gounak novemberig kell összegyűjtenie 290 ezer aláírást, hogy biztosítsa jelöltségét.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#tajvan#elnökjelölt#szülés#születési ráta#kisállat#kutya#macska#terry gou#foxconn

Címlapról ajánljuk