Külföld

Agyonlőttek egy focistát Panamában, hét másik ember megsérült

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 4. 19:20

Agyonlőtték Gilberto Hernández panamai válogatott labdarúgót, a fegyveres támadás során további hét ember megsérült.

Meghalt Gilberto Hernández panamai válogatott labdarúgót, amikor fegyveresek belelőttek a tömegbe Colón városában. A támadásban hét másik ember is megsérült – írja a BBC.

A lövöldözés helyi idő szerint vasárnap délután történt. A két elkövető arra kényszerített egy taxisofőrt, hogy vigye őket a kért helyszínre, majd miután megérkeztek, tüzet nyitottak az ott összegyűlt emberekre, akik között a 26 éves focista is ott volt. A fegyveresek elmenekültek a helyszínről, de az egyik gyanúsítottat azóta letartóztatták.

A panamai labdarúgó-szövetség és a játékos klubja részvétét fejezte ki Hernández családjának. Egyelőre nem tudni, mi volt a gyilkos indítéka. Gilberto Hernández középhátvédként játszott, összesen 105 alkalommal lépett pályára a Panamai első osztályú labdarúgó-bajnokságon, a nemzeti válogatott tagja volt. 

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak a gyilkosságok Colónban, ahol két rivális banda küzd a jövedelmező kábítószer-csempészútvonalak ellenőrzéséért. A 40 ezres városban idén már ötven embert öltek meg.

Nyitókép: Gilberto Hernández. Twitter / X

 

#Külföld#Baleset-bűnügy#agyonlőtték#focista#panama#labdarúgás

Címlapról ajánljuk