Külföld

Törölték a budapesti járatot, Rómában rekedtek a WizzAir utasai

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 28. 21:32

A légitársaság közölte: az olasz légi irányítás rendszere meghibásodott, a fennakadás pedig másokat is érint, de dolgoznak a hiba elhárításán. 

A Róma-Fiumicino nemzetközi repterén rekedtek a WizzAir hétfő esti budapesti gépének utasai, mert indulás előtt nem sokkal törölték a járatot – értesült a hvg.hu.

A lap egyik olvasója jelezte, hogy hatalmas volt a fejetlenség a reptéren, „mindenki a pultnál tolongott”. A Budapest Airport oldalán is jelezték már, hogy a Rómából eredetileg 22:45-kor érkező, W62342-es számú járatot törölték.

Az olasz légi irányítás egy technikai meghibásodás miatt részlegesen leállt, és így jelentősen csökkent a kapacitása. Ez a fennakadás az összes Olaszországba járatot üzemeltető légitársaságot egységesen érinti

– közölte a lap érdeklődésére a WizzAir.

Hozzátették, így kénytelenek voltak augusztus 29-re átrakni az érintett Róma-Budapest járatot, valamint közölték: az olasz légtér irányításáért felelős szervek továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán. A lap egyébként úgy tudja, hogy a légitársaság szállodai elhelyezést kínált az utasainak, és átfoglalást ajánlott fel a keddi járatra.

Nyitókép (illusztráció): REUTERS / Andrew Boyers / File Photo

#Külföld#wizzair#róma#repülőtér#törölt járat

Címlapról ajánljuk