Külföld

Csak húsz perccel később értek ki a hatóságok a kétméteres vízzel elárasztott kutyapanzióba, tíz állat elpusztult

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 15:54

A segélyhívó diszpécsere tévedésből szivárgásnak minősítette az esetet. Tíz kutya elpusztult.

Nem volt sok esélyük az állatoknak a túlélésre, amikor kétméteres árvíz tört be egy kutyapanzióba múlt héten Washingtonban – mondták az elpusztult állatok gazdái a CNN-nek. A tragédiáról korábban mi is beszámoltunk.

Több kutya ketrecbe volt zárva, amikor a villámárvíz elérte az épületet, ahol emberek is csapdába estek. Húsz kutyát sikerült kimenteni, tíz elpusztult.

Több gazdi is felháborodott, miután hétfőn kiderült, hogy a hatóságok csak húsz perccel a víz betörése után érkeztek a helyszínre, miután a segélyhívó diszpécsere tévedésből „vízszivárgásnak” minősítette az esetet.


Colleen Costello másfél éves németjuhász keverékét, Maple-t veszítette el. Azt mondta, nem érzi magát biztonságban annak tudatában, hogy a segélyhívásokat tévedésből hátra sorolhatják, és ő vagy családja nem kapja meg a szükséges segítséget.

A kutyapanzió tulajdonosa, Jacob Hensley azt nyilatkozta: nem tudja elképzelni, mit érezhetnek az elpusztult kutyák családjai, ugyanakkor ők is szerettek minden náluk elhelyezett kutyát, névről ismerték az állatokat, naponta találkoztak velük. A víz percek alatt tört be az épület ajtaján, a dolgozók pedig életüket kockáztatva próbálták menteni a kutyákat.

Luer Yin – akinek kétéves corgija, Zeni pusztult el – azt mondta, a kutyapanziótól és annak tulajdonosától nem kaptak tájékoztatást, a sajtóból kellett összerakniuk, hogy mi történt. Jonathan Garro, az ötéves Malee gazdája pedig azt mondta: kérte a kutyapanziótól, hogy mutassák meg vészhelyzeti kimenekítési tervüket, de nem kapott választ.

Nyitókép: YouTube / WUSA9

#Külföld#kutyapanzió#árvíz#segélyhívó#washington

Címlapról ajánljuk