Külföld

Videón, ahogy az ajtón keresztül lő rá egy férfi a betörésre készülő bűnözőkre

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 23. 10:36

A két betörő éppen az ajtót rugdosta, hogy bejussanak az üresnek hitt lakásba, amikor olyan meglepetést érte őket, hogy azonnal menekülni kezdtek. 

Az ajtón keresztül leadott lövésekkel ijesztett el két betörőt egy texasi férfi, amikor a magukat karbantartóknak kiadó bűnözők megpróbálták berúgni bejárat ajtaját – jelentette a helyi sajtó. Az esetet a férfi videókamerás bejárati csöngője rögzítette.

Ethan Rodriguez a CBS Newsnak elmondta, hogy azonnal gyanús lett neki a két férfi, amikor szombaton, helyi idő szerint este hat órakor becsöngettek hozzá, közölve, hogy karbantartók, és ellenőrzést végeznek. Már az időpontot is furcsának találta, és nem is úgy voltak felöltözve, ahogy a karbantartók szoktak. Ezért közölte velük, hogy senki sincs a lakásban.

Rodriguez elmondta, hogy ezután visszatért a videójátékához, de pár perccel később azt hallotta, hogy döngetik az ajtaját. A videón látni, hogy a magukat karbantartóknak kiadó férfiak az ajtó rúgják, hogy betörjenek a lakásba.

Sietve megszereztem a fegyverem, és a saját és testvérem testi épségét féltve rálőttem az ajtóra.

Az esetről készült videón látni, hogy a két férfi azonnal menekülőre fogta, amint meghallották a lövéseket. Nem sokon múlt, hogy az egyik betörőt eltalálják a lövések. A videón látni, ahogy a golyók végül a szemközti falba fúródnak. Az esetben senki sem sérült meg.

A rendőrség közlése szerint Rodriguez 13 lövést adott le, és az egyik betörő is visszalőtt kétszer.

Rodriguez elmondta, hogy az egész „nagyon ijesztő” volt, és annyira felzaklatta, hogy beletelt egy kis időbe, amíg kihívta a rendőrséget. A férfi hozzátette, hogy az eset után elköltözött a lakásból.

A rendőrök két nappal később letartóztatták azt a betörőt, aki nem viselt maszkot – közölte a Fox4 televízió. A 30 éves Aaron Contreras nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, korábban már többször is letartóztatták betörés és rablás miatt az elmúlt tíz évben.

Nyitókép: YouTube/WFAA

#Külföld#betörő#betörés#lövés#önvédelem#texas#egyesült államok

Címlapról ajánljuk