Külföld

Tocsogott a vérben egy kis kínai étterem, miután machetével vagdostak össze egy testvérpárt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 16. 7:14

A brutális támadás Észak-Írországban történt.

Egy testvérpár súlyosan megsérült Észak-Írországban, Dervockban, miután egy machetés férfi egy kínai étteremben rájuk támadt. A rendőrség tájékoztatása szerint július 30-án, vasárnap este két férfit megkéseltek az észak-írországi Antrim megyében.

A Belfast Live-ra hivatkozva a Daily Star azt írja, hogy az elkövetőt és egy társát egy héttel később, augusztus 13-án tartóztatták le. A sértettek Sammy és Davie McConaghie voltak, akik szembeszálltak a támadóval.

A konfliktus során Davie-nak eltört a válla, mikor a dulakodás közben a földre esett. A földön fekvő férfit a machetés támadó elkezdte kaszabolni. A testvére, Sammy az étterem melletti kocsmában ült, ahonnan azt látta, hogy a testvére egy idegennel hadakozik. A bátyja segítségére sietett, majd lerángatta a támadót Davie-ről.

Az őrjöngő késelő ekkor szembefordult vele, az arca felé csapott és hatalmas vágást hagyott a szemöldökén a száján.

A sajtóhírek szerint egy csoport gyűlt össze az út túloldalán, hogy a testvéreket fenyegessék, miközben a mentőbe rakták őket. A McConaghie-ékat szerdán engedték ki a kórházból, de még mindig otthon ápolásra szorulnak.

Augusztus 13-án, vasárnap reggel a rendőrség szóvivője az eset kapcsán elmondta, hogy két férfit megsebesítő elkövetőt és a társát letartóztatták. A támadás után vérfürdőről készült fotókat itt lehet megnézni.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Külföld#machete#észak-írország#kínai étterem#támadás

Címlapról ajánljuk