Külföld

1,2 milliárd dollárt ítélt meg egy texasi bíróság egy bosszúpornó-áldozatnak

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 17:00

A férfi intim felvételeket küldött az exbarátnőjéről annak családtagjainak, munkatársainak és barátainak.

Egy texasi bíróság 1,2 milliárd dollár megfizetésére kötelezett egy férfit, aki az exbarátnőjéről intim fotókat tett közzé annak beleegyezése nélkül – írja a Guardian.

A férfi azután tette mindezt, hogy a nővel szakítottak még 2021-ben. A nő visszaköltözött az édesanyjához, azonban a volt barátja megtartotta az e-mailes és közösségi médiás bejelentkezési adatait, illezve hozzáférést szerzett az anyja otthoni biztonsági kamerarendszeréhez, így jutott intim fotókhoz a nőről.

Amikor a férfi a képeket feltette a netre, akkor azt elküldte a nő családtagjainak, barátainak és a munkatársainak is. A nő ügyvédei szerint a zaklatás miatt a nő öngyilkosságot fontolgatott, és poszttraumás stressz-zavart diagnosztizáltak nála.

A férfi nem jelent meg a bíróságon, nem fogadott ügyvédet, és nem válaszolt a bírósági idézésekre sem. Ha a férfi nem fizet – ami az 1,2 milliárd dolláros összeg esetében nem lenne meglepő – akkor a felperesnek kell továbblépnie. Újabb pert indíthat, amellyel tulajdonképpen a férfit kiperelheti a vagyonából. 

A nő ügyvédjei nem számítanak arra, hogy behajthatnák a megítélt összeget a férfitól, de úgy vélik, a nő jó hírét talán sikerült helyreállítani.

Nyitókép: d3sign / Moment / Getty Images

#Külföld#bosszúpornó#texas#ítélet#polgári per#kártérítés

Címlapról ajánljuk