Külföld

Jó hírt közölt a texasi állatkert, ismét megnézhető a kétfejű kígyó

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 19:25

Két évig lábadozott a kétfejű jószág, mivel belesérült a nyaka abba, hogy nem tudta a két agy eldönteni, merre is kellene menni.

Ismét látható a Texas állambeli wacói állatkert látványossága, a kétfejű kígyó, miután meggyógyult – írja a CBS News. A különleges patkánykígyó több mint két évig nem volt látható, mivel megsérült a nyaka, ami ennél az állatnál benne van bőven a pakliban, mivel két agya van, ami különböző döntéseket hoz, hogy merre is kellene mennie.

„Komoly probléma, hogy könnyen megsérülhet a nyaka, ha különböző irányokba próbál menni, megakad az ágakon, sziklákon és egyéb akadályokon. A mozgása is sokkal koordinálatlanabb, mint a tipikus egyfejű kígyóké" – írták az állatkerti gondozók a Facebookon.

A kígyó mindkét agyának más-más személyisége van


– mondta a hüllőkért és kétéltűekért felelős vezető állatkerti gondozó, Maddie Michels-Boyce a Dallas Morning Newsnak. A 8 éves állat 70-80 centi hosszú és összességében jó egészségnek örvend – árulta el.

A kígyó egyébként új elrendezésű terráriumot kapott, hogy ne érje újabb baleset. „Észrevehetitek, hogy a füvön kívül nem sok akadály van” – mondták az állatkert illetékesei. „Reméljük, hogy ez a kialakítás elegendő fedezéket nyújt ahhoz, hogy a kígyó biztonságban érezze magát, ugyanakkor fizikailag is biztonságban legyen, így nem sérül meg újra a nyaka” – tették hozzá.

Nyitókép: Cameron Park Zoo.

#Külföld#kígyó#kétfejű#patkánykígyó#sérülés#texas

Címlapról ajánljuk