Külföld

Bezártak egy Penny boltot, mert hosszú erekciót okozó pók mászkál a polcok között

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 7:52

Az osztrák üzletbe egy banánokkal együtt került be a brazil vándorpók, napok óta zárva van, és az állatot egyelőre nem találják. 

Napok óta zárva tart egy Penny üzlet az ausztriai Krems an der Donau városában egy veszélyes dél-amerikai pók miatt, aminek fájdalmas csípése órákon át tartó erekciót is okoz a férfiaknál – jelentette a helyi sajtó. A nagyjából tíz centiméteres pókot kedden vette észre a bolt egyik alkalmazottja, ahogy egy banános ládából mászott elő.

A leírás alapján a hatóságok úgy gondolják, hogy egy brazíliai vándorpók szabadult el az üzletben. Az állat csípése nem halálos, de erős fájdalmat okoz, valamint van egy másik mellékhatása is, ami miatt a brazil orvosok azonnal felismerik az áldozatokat, amikor bemennek egy kórház sürgősségi osztályára: a hosszan tartó erekció.

Az erekció egy olyan mellékhatás, amit mindenki megtapasztal a fájdalom mellett, akit megcsíp egy brazil vándorpók

mondta el a Live Science nevű tudományos lapnak 2007-ben a pók mérgét vizsgáló amerikai kutatócsoport egyik tagja. A HEOL-nak Kónya Dániel egzotikusállat-szakértő 2019-ben kijelentette: ha valaki találkozik egy ilyen pókkal, akkor „jobb menekülőre fogni, mivel ez a pók, ha veszélyben érzi magát, azonnal mar.”

A Penny boltok tulajdonosa, a REWE-csoport csütörtökön azt közölte a helyi sajtóval, hogy a pókot „a mindenre kiterjedő keresésé ellenére” még mindig nem találták meg. Hozzátették, hogy igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az üzlet a következő napokban kinyithasson, és jelenleg a bolt széleskörű takarításon és fertőtlenítésen esik át.

Hozzászólna?

 

Nyitókép: Egy brazíliai vándorpók. Fotó: GettyImages

#Külföld#brazil vándorpók#vándorpók#pók#ausztria#Penny#bolt#bezárás#erekció

Címlapról ajánljuk