Külföld

Összeütközött két tűzoltóhelikopter, hárman meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 7. 14:59

Hárman meghaltak egy kaliforniai balesetben, miután eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött két tűzoltóhelikopter. A hatóságok vizsgálják, pontosan mi okozhatta a katasztrófát.

Hárman meghaltak egy balesetben, miután két, tűzoltásra siető helikopter összeütközött az amerikai Kalifornia államban – írja a BBC.

Az incidens azután történt, hogy a tűzoltókat vasárnap este a Riverside megyei Cabazon közelében lévő épülethez riasztották, ahol tűz ütött ki, a lángok pedig átterjedtek a növényzetre. A két helikopter eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött, ezt követően az egyik gépnek sikerült biztonságosan landolnia,

a másik azonban lezuhant, a fedélzeten tartózkodók nem élték túl a balesetet.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálatot folytat a szerencsétlenség pontos okának feltárására. Az áldozatok között van állami erdészeti és tűzvédelmi minisztérium tűzoltóparancsnoka és osztályvezetője, valamint egy szerződéses pilóta is, nevüket nem hozták nyilvánosságra. Az említett tüzet egyébként végül sikerült eloltani, az oltásban pedig az a gép is segített, amelyik megúszta a balesetet.

Nyitókép (illusztráció): Pixabay

#Külföld#tűzoltó#helikopter#összeütközött#kalifornia

Címlapról ajánljuk