Külföld

Benne hagyták a letört fékkart a lábában, miután elesett a biciklivel

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 20:59

Három hétig szenvedett a román férfi, mire kiderült.

A combjába fúródott a fékkar egy biciklibalesetet szenvedett román férfinek, de anélkül varrták össze a sebét, hogy kivették volna a nyolc centis fémdarabot – írja az MTI a román Observatorul Prahovean nyomán.

A külföldön vendégmunkásként dolgozó, falujába hazalátogató férfi július 7-én esett le a kerékpárjáról. Kezén és lábán megsérült, és mivel erősen vérzett, a felesége mentőt hívott. Kórházba vitték, ahol az ügyeletes orvos beoltotta tetanusz ellen, összevarrta a sebet és bekötözte.

Másnap dagadt lábbal, vérző sebbel visszament a kórházba, ahol egy másik orvos kicserélte a kötést és hideg borogatást javasolt. A férfi kétnaponta járt kötözésre a kórházban, ahol július 18-án eltávolították a varratokat, további kezelésként pedig antibiotikumot és gyulladásgátlót írtak fel.

Július 20-án visszautazott Hollandiába, de már olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott lábra állni, ezért betegszabadságot kért. Július 28-án elment egy ottani klinikára, ahol kiszedték a fékkart a sebből. Szerencsére van betegbiztosítása, mert a hollandiai műtét egy vagyonba került volna.

Az eset nyomán a romániai kórház vizsgálatot indított, a Prahova megyei közegészségügyi hivatal pedig 2,5 millió forintnyi bírságot szabott ki az intézményre.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

 

#Külföld#románia#kerékpár#baleset#műtét

Címlapról ajánljuk