Külföld

Elírták a rendszámot, fegyvert fogtak a gyerekre a texasi rendőrök

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 8:39

Lopottnak hitték a kosárlabdameccsre utazó család autóját.

Eltévesztették a rendszámot, ezért megállítottak egy családot, és egy gyerekre is fegyvert fogtak a texasi Frisco rendőrei, mert lopottnak hitték az autójukat – írja a New York Post. A rendőrfőnök közölte: nem rejtik véka alá a tévedéseiket, ezért maguk tették közzé a félresikerült ellenőrzésről készült testkamra-felvételt.

Kiderült, hogy a család Arkansasból jött, viszont a rendőrök arizonaiként adták meg az autójuk rendszámát, ilyen rendszám pedig nem szerepelt a nyilvántartásban, ráadásul a közelmúltban számos hasonló járművet loptak el – ezért feltételezték, hogy lopott autóról van szó.

Ok nélkül fogott fegyvert a fiamra

– mondta a rendőröknek a megállított férfi, aki azt is közölte, hogy egy gyerek-kosárlabdacsapat edzője és meccsre tartanak. Az intézkedő rendőr a hátsó ülésen ülő gyerekre is ráparancsolt, hogy lassan, felemelt kézzel szálljon ki.

 

Mintegy három perccel később az egyik rendőr azt mondta kollégájának, hogy rossz számot írt be, a jármű nem lopott.

Értem, hogy a munkájukat végzik, de mi rendben vagyunk

– mondta az apa, az intézkedő rendőr pedig a szipogó gyerekhez fordulva azt mondta, sajnálja, hogy keresztül kellett mennie ezen. „Ne befolyásolja a meccsedet” – tette hozzá.

A friscói rendőrség vizsgálatba kezdett az eset kapcsán.

 

#Külföld#rendőrség#texas#ellenőrzés#lopott autó#tévedés

Címlapról ajánljuk