Külföld

Tömegek özönlenek a kínai állatkertbe, amelyiket meggyanúsítottak, hogy a medvéi jelmezbe öltözött emberek

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 17:04

Mindenki a saját szemével akarja látni a furcsa külsejű Angelát. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy kelet-kínai állatkert nemrég magyarázkodni kényszerült, hogy a medvéi nem jelmezbe öltözött emberek, miután a közösségi oldalakra igen különös képek kerültek fel. 

A Hangcsou Állatkert hétfőn közölte, hogy a malajziai napmedvék kisebbek, mint a többi medve és másképpen is néznek ki, ez adhatott okot a félreértésre. A fura ábrázatú medve azonban olyan sebességgel terjedt el a neten, hogy máris 30 százalékkal dobta meg az állatkert látogatóinak számát. 

Néhányan egész éjszaka utaznak, hogy a saját szemükkel is láthassák az Angela nevű napmedvét:


A múlt csütörtökön közzétett videón látható, ahogy a medve hátsó lábaira állva, nyakát kinyújtva néz a látogatók felé, majd visszaül. De amikor Angela felállt, hátulról úgy nézett ki, mintha valami jelmez lenne rajta. 

Az állatkert a hivatalos WeChat-fiókján közzétett bejegyzésekben és a helyi médiának adott interjúkban igyekezett cáfolni a pletykát, mondván, Angela „biztosan nem ember”.

„Állatkertünk kormányzati vezetésű, így ilyen helyzet nem fordulhat elő. Nyáron közel 40 fokos a hőmérséklet, szóval ha bundaruhát vennénk fel, biztosan nem bírnánk ki néhány percnél tovább fekvés nélkül” – írták.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#medve#jelmez#kosztüm#kína#állatok

Címlapról ajánljuk