Külföld

Kirúgták a keresztény iskola tanárát, mert elment megnézni egy drag show-t

rtl.hurtl.hu

2023. július 29. 7:32

Egyik kollégájával nézte meg a műsort, majd posztolt egy képet a Facebookra. Azonnal kirúgták mindkettőjüket. 

Kirúgta két tanárát egy keresztény iskola az amerikai Texas államban, mert elmentek megnézni egy drag show-t – jelentette a helyi sajtó. Kristi Maris, aki 19 éve dolgozott a First Baptist Academy nevű általános iskolában, és azután bocsájtották el az állásából, hogy kiposztolta a Facebook-oldalára, hogy milyen jól szórakozott a műsoron, amit egyik kollégája mellett a lányaival nézett meg. A kollégáját szintén kirúgták.

Az iskola a belső szabályzat megsértésével indokolta kirúgásukat, amit kimondja, hogy istennek tetsző módon és erkölcsösen kell viselkedniük a tanároknak „munka közben, a Facebookon és a közösségben”. A hívő keresztény Maris a helyi sajtónak elmondta, hogy soha eszébe sem jutott, hogy ez azt jelenti, hogy nem nézhet meg egy drag show-t és arról nem posztolhat Facebook-oldalára, közölve, hogy ez csak egyszerű szórakozás volt.

Úgy kezeltek minket, mintha bűnözők lennénk

– mondta el a nő az ABC televíziónak. Maris hozzátette, hogy keresztény hite szerint mindenkit ugyanúgy kell szeretni, közölve, hogy ha a fia lett volna az egyik eladó, akkor őt is ugyanúgy szeretné.

A nő közölte, hogy újra el fog menni megnézni egy drag műsort:

Túlságosan jó szórakozás volt, és nagyon jó volt a zene.

A hely, ahol a két tanárnő megnézte a műsort, pedig közölte, hogy egy újabb műsort szerveznek, aminek bevételét a kirúgott tanárnőknek ajánlják fel. 

„Művész vagyok, nem propagandista” – mit akarnak a drag queenek?

Magyarország egyik legnagyobb drag eseményén, a Drag Queen Hungary versenyén nem elég női ruhákba bújni, a versenyzőknek kidolgozott színpadi produkciókat kell előadniuk, hogy összemérjék a tehetségüket. A produkciókat komoly felkészülés előzi meg, a versenyzők célja pedig a közönség szórakoztatása. És ezt is teszik, annak ellenére, hogy a jelenleg Magyarországon nincs könnyű dolguk. 

A drag nyújtotta szabadságról és a drag queeneket övező tévhitekről beszélgettünk a verseny résztvevőivel, Ráskó Eszter és Novák Angéla pedig elmondta, hogy miért vállaltak szerepet a zsűriben.

Nyitókép: ABC News

#Külföld#drag queen#drag show#tanár#kirúgás#texas

Címlapról ajánljuk