Külföld

„Teljesen őrült az a hülye kutya” – több ügynököt is megharapott Joe Biden németjuhásza

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 9:01

Joe Biden agresszív ebe az amerikai elnök legalább hat testőrét harapta meg. 

Megharapott legalább hat embert, köztük az amerikai elnökök védelméért felelős Secret Service több ügynökét Joe Biden amerikai elnök kutyája a Fehér Házban – írta az amerikai sajtó. Az esetekre belső emailváltásokból derült fény, amit egy konzervatív szervezet perelt ki az amerikai kormányzattól.

A Commander, azaz Parancsnok nevű, majdnem kétéves németjuhász egy öthónapos időszak alatt legalább tíz esetben mutatott agresszív viselkedést, és hat esetben meg is harapott embereket.

2022 novemberének elején a Secret Service egyik egyenruhás ügynökét a karján és combján harapta meg az eb. Az ügynök egy fém kézikocsival tudta csak távol tartani magától a kutyát, és sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kórházi ápolást igényeltek.

Pár héttel később egy másik ügynököt harapott meg a kezén és karján, miután elengedték a pórázról a Fehér Ház kertjében. Egy harmadik ügynököt a lábán mart meg, miközben Jill Biden, az elnök felesége sétáltatta. Egy újabb esetben pedig Joe Biden delaware-i otthonában harapott meg egy technikust.

A kutyáról a Secret Service egyik ügynöke egy e-mailváltásban kijelentette, hogy „teljesen őrült az a hülye kutya”, míg a megharapott ügynök közölte, hogy „már rég elaltatták volna”, ha nem Biden kutyája lenne, hozzátéve, hogy az ebnek „szájkosárra van szüksége”.

A Fehér Ház az esettel kapcsolatban közölte, hogy a kutya kiképzésével igyekeznek elejét venni a hasonló eseteknek, valamint futóhelyet jelölnek ki számára a Fehér Ház területén, és új szabályokat dolgoznak ki arra, hogy mikor és hogyan kell pórázon tartani.

Nyitókép: Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden Commander, azaz Parancsnok nevű új német juhászkutyájukkal a washingtoni Fehér Házban 2021. december 25-én. Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

 

 

#Külföld#joe biden#kutya#fehér ház#secret service#harapás#támadás

Címlapról ajánljuk