Külföld

A Booking.com 1 hónapja nem fizeti ki a szállásadókat

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 15:19

A szállásportál késik a fizetésekkel, a vendéglátósok még mindig várnak a pénzükre.

A Booking.com június 24-e óta világszerte nem utalja át a szállásadóknak járó összegeket. A fórumokon és a szállásadói csoportokban egyre több a felháborodott komment, és már arról is pletykálnak, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a Booking.com csődje – írja a spabook.net.

Nekünk már közel 1 millió forinttal tartozik a Booking. Nyugtalanító a helyzet, mert sajnos nem kommunikálnak, hiába kerestem őket telefonon, semmilyen konkrétumot nem hajlandók mondani. Nem tudom, hogy mire számítsunk, meddig kell előfinanszírozni a működést

– mondta a portálnak a hajdúszoboszlói Villa Toscana tulajdonosa.

A holland szállásszervező cég még június közepén felhívta a partnerei figyelmét, hogy a pénzügyi elektronikai rendszerükön frissítéseket és fejlesztéseket végeztek július 1. és 11. között, ezért még nem fizettek a szokásos ütemben. Várhatóan 2023. július 27-től áll vissza minden a szokásos kerékvágásba, ami azt jelenti, hogy július 27. után a vendéglátók ismét minden egyes kijelentkezés után megkapják a kifizetéseiket. 

A Booking azonban a július 27-i határidőt is elkezdte módosítani, sok szállásadó rendszerében jelent meg augusztus 4-i kifizetési dátum, azzal, hogy onnan számítva még további 10 napot vehet igénybe, ameddig a pénz megérkezik a bankszámlájukra. 

A szakportál szerint a nagyobb szállodák ugyanakkor rendben hozzájutnak a pénzükhöz. Ennek magyarázata az, hogy a nagyobb méretű piaci szereplők úgynevezett virtuális kártyán keresztül vonják le a pénzt a vendég érkeztetésekor. Ezen keresztül továbbra is zökkenőmentes a kifizetés. Ez jó hír a nyugtalankodók számára, mert minden bizonnyal nem pénzügyi, hanem valóban informatikai nehézség áll a csúszás hátterében, a Booking csődje nem valószínű – jegyzi meg a portál.

Nyitókép:  iStock / Getty Images Plus

#Külföld#szállás#fizetés#pénz#késés#vendéglátás

Címlapról ajánljuk