Külföld

Megcsípte egy bolha, le kellett vágni a lábait és a kezeit

rtl.hurtl.hu

2023. július 23. 17:16

A férfi elkapott egy halálos, főleg a viktoriánus korban pusztító betegséget.

Le kellett vágni több darabot egy férfi lábaiból és kezeiből, miután halálos, főleg a viktoriánus korban pusztító betegséget kapott el egy bolhacsípés következtében, írja a LadBible.

A 35 éves amerikai férfi először azt hitte, hogy influenzás, aztán egy szeptikus sokk miatt kellett kórházba szállítani őt. Ott kiderült, hogy szepszist, azaz vérmérgezést kapott a tífusz miatt, amely manapság már nem olyan széles körben elterjedt betegség, mint párszáz éve volt.

A férfinél ez olyan súlyosan folyt le, hogy egy ponton lélegeztetőgépre rakták, és szóltak a családjának, hogy ideje elbúcsúzni tőle. Azonban a beteg tovább küzdött, és 11 nap alatt  számos gyógyszer segítségével felépült a betegségből.

Addigra azonban a végtagjai üszkösödni kezdte, így karjait könyékig amputálták, valamint talpait is eltávolították. A férfi most az interneten gyűjt pénzt számlái kiegyenlítésére és a további kórházi kezelésekre.

A tífusz olyan halálos betegség, hogy amikor Napóleon megtámadta Oroszországot, az több katonáját ölte meg, mint az oroszok.

Hozzászólna? Látogassa meg Facebook-oldalunkat!

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#tífusz#amputáció#betegség#láb#kéz#bolha#csípés

Címlapról ajánljuk