Külföld

Már a temetést szervezte a nő, amikor kiderült, meg sem halt az apja

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 14:39

A kórház elismerte, hogy nem annak a betegnek hívták fel a hozzátartozóját, aki meghalt.

Egy 69 éves nyugdíjas lányát arról értesítették, hogy édesapja a kórházban meghalt, azonban egy nap után kiderült, a kórházban hibáztak, a férfi él – írja a Paraméter.sk a Noviny.sk alapján.

A férfit egy idősek otthonából szállították át a lévai kórházba, majd vasárnap hívták fel a lányát, hogy meghalt. A nő kiválasztotta a ruhát, amiben eltemettetheti édesapját és a búcsúztatást is elkezdte szervezni egy temetkezési vállalat segítségével.

Mindezek után mentek a holttestért a kórházba, de a temetkezési vállalat munkatársai azzal szembesültek, hogy az nincs a hullaházban. Ezek után elkezdték keresni a kórházban. „Név szerint és taj-szám szerint sem találtuk, ezért elkezdtünk keresni, és arra jutottunk, hogy az az állítólagos elhunyt életben van” – mondta a temetkezési vállalat munkatársa.

Kiderült, a férfi nagyon is életben van, a lányát egy orvos hívta fel végül mentegetőzve, hogy amikor meghalt az egyik betegük, rossz nevet kaptak, az ügyeletes orvos lázas is volt, így nem azt a családot értesítették, amelyet kellett volna.

Az apát gyászoló család végül megkönnyebbülten fellélegezett, hogy apjuk még él – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Noviny.sk.

#Külföld#szlovákia#halott#kórház#nyugdíjas#tévedés#léva

Címlapról ajánljuk