Külföld

Robert F. Kennedy újabb konteóval állt elő: A készülő biológiai fegyverek halálozási aránya 50 százalékos lesz

rtl.hurtl.hu

2023. július 15. 17:03

John F. Kennedy egykori elnök unokaöccse, a demokrata Robert F. Kennedy szerint a koronavírus egy genetikailag módosított biológiai fegyver.

A 2020-ban és 2021-ben világjárványt okozó COVID-19 vírus egy genetikailag módosított biofegyver amelyet kifejezetten „etnikai célzattal” hoztak létre – jelentette ki az ifjabb Robert F. Kennedy demokrata elnökjelölt (John F. Kennedy egykori elnök unokaöccse) ezen a héten egy manhattani étteremben tartott sajtóeseményen. A New York Post videót is publikált az esetről.

A 69 éves ifjabb Robert F. Kennedy – az amerikai sajtószlengben RFK Jr. – régóta ismert arról, hogy különféle, minden alapot nélkülöző összeesküvés-elméleteket terjeszt a koronavírus-járvánnyal, illetve a védőoltásokkal kapcsolatban. Az Upper East Side-on található Tony's Di Napoli étteremben azonban egyenesen azt mondta: a koronavírust úgy állították elő, hogy megkímélje az askenázi zsidókat és a kínaiakat.

A politikus szerint nem tudjuk biztosan, hogy szándékos-e, de a betegség különböző súlyosságú egyes etnikai csoportoknál. „Van egy olyan érv, hogy ez etnikailag célzott. A COVID-19 bizonyos fajokat aránytalanul támad” – mondta Kennedy. – „A COVID-19 célzottan a fehér bőrűeket és a feketéket támadja. A leginkább immunisak az askenázi zsidók és a kínaiak“.

Kennedy egyébként etnikailag célzott biológiai fegyverek fejlesztésével vádolja a kínai kormányt. Arra figyelmeztetett, hogy a jelenleg még készülőben lévő, új biológiai fegyvereknél „50 százalékos lesz a fertőzés halálozási aránya”, amely mellett a COVID-19 „sétagaloppnak tűnik”. „Tudjuk, hogy a kínaiak dollár százmilliókat költenek etnikai biofegyverek kifejlesztésére, és mi is fejlesztünk etnikai biofegyvereket” – állította Kennedy.

Az amerikai hírszerző ügynökségek között egyre inkább konszenzus van azzal kapcsolatban, hogy a COVID-19 ember alkotta vírus is lehet. Ugyanakkor erre nincsen bizonyíték, ahogyan semmire sem, amit Kennedy ezzel kapcsolatban állít. Ő maga sem mutatott fel tudományos eredményeket állításai alátámasztására.

Májusban véget ért a koronavírus miatti globális egészségügyi veszélyhelyzet:


Nyitókép: John Lamparski / Getty Images

#Külföld#koronavírus#konteó#john f. kennedy jr.

Címlapról ajánljuk