Külföld

Istennek adta ki magát, így csalta ki a pénzét egy idős nőnek

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 13:44

A vallásos idős hölgy házat szeretett volna építeni a mennyben az „istennél” letétbe helyezett pénzből.

Vádat emeltek az ellen a spanyol férfi ellen, aki istennek adta ki magát, és így csalt ki egy mélyen vallásos idős hölgytől körülbelül 300 ezer eurót, vagyis több mint 110 millió forintot. Az Esperanza nevű nő hitére építve a férfi felhívta telefonon, elváltoztatta a hangját, és istent játszva meggyőzte, hogy a megtakarításait a „mennyország bankjában” helyezze el, mert az jobb hozamot kínál, mint a földi bankok. A férfi azt is megígérte neki, hogy a pénzből építhet majd egy házat a mennyországban.

A nő még csak meg sem lepődött, amikor először hívta fel a magát istennek kiadó személy, mert már előtte is meg volt győződve arról, hogy ő egy szent:

2013 óta vagyok szent. Egy autós utazás alatt éreztem, hogy valaki megfogja a vállam, és amikor hazaértem, a fürdőszobába irányított. Ott a tükrön állt egy felirat, amit vérrel írtak: Én vagyok a Szűz Mária, és itt ontottam a vérem. Lányom, te egy szent vagy. Töröld le ezzel a szivaccsal

– mesélte a riportereknek Esperanza. 

A csaló, aki egy helyi kisbolt tulajdonosa, tudott a nő vallásos megszállottságáról, ezért akarta kihasználni. A pénzt egy, a kisboltban lévő fiókba tetette vele 6 éven keresztül, így  szerezte meg a 300 ezer euróját. 

Az átvert nő családja nem is tudott arról, hogy a nő nemcsak a megtakarításait vesztette el, de két hitelt is felvett. A magát istennek kiadó férfi megfenyegette a nőt, hogy megöli a családját, ha bárkinek is elmondja, és mivel Esperanza hisz abban, hogy istennek végtelen a hatalma, tartotta magát az egyezségükhöz. 

A kisbolt tulajdonosa magát ártatlannak vallja, azonban bizonyítékok is vannak a csalásról, így az ügyészek 8 év letöltendő büntetést kérvényeznek.

Nyitókép: Tangkwa_Nikon / Getty Images

#Külföld#átverés#isten#csalás#pénz#megtakarítás

Címlapról ajánljuk