Külföld

Túl barátságos volt a fal a gyerekek menekültügyi központjában, ezért átfestették

rtl.hurtl.hu

2023. július 8. 12:21

A brit migrációs miniszter szerint bátorítja a bevándorlókat, ha ilyen körülményeket tapasztalnak az érkezéskor. A személyzet tiltakozott az embertelen döntés ellen, de végül kénytelenek voltak engedelmeskedni.

Robert Jenrick brit bevándorlási miniszter utasítására eltávolították a kísérő nélküli gyerekek fogadására szolgáló menekültközpontban a falakra festett rajzfilmfigurákat – írta a Guardian

Az egyedül érkező kiskorúaknak a nemzetközi jog szerint különös elbánás jár, egyrészt mert gyakran elvesztették az összes hozzátartozójukat, másrészt pedig rendkívüli megpróbáltatásokon kell átmenniük. Ez azonban nem tartotta vissza a brit minisztert, aki arra adott utasítást, hogy távolítsák el Miki egér, valamint Balu képét a várókból. 

A falfestményeket átfestették, mert szerinte túlságosan barátságosak voltak, és rossz üzenetet hordoztak. A személyzet tiltakozott az embertelen döntés ellen, de végül kénytelenek voltak engedelmeskedni.

„Az az elképzelés, hogy a rajzok átfestése és a kísérő nélküli gyerekek szórakoztatásának megszüntetése a bevándorlási központokban valahogy megállítja a hajókat, teljesen abszurd” – kommentálta a lépést az ellenzéki Stephen Kinnock, bevándorlási árnyékminiszter.

A menekültközpontokban tapasztalt állapotokra amúgy is sokan panaszkodnak, egy jelentés szerint a gyerekek és a felnőttek jogi képviselethez való hozzáférése is rossz. 

Nyitókép: Tolga Akmen/MTI/EPA

#Külföld#menekült#migráció#nagy-britannia

Címlapról ajánljuk