Külföld

Így legyél becsületes: megosztotta a bolti dolgozó, hogy tolvajok hogyan lopnak, erre kirúgták

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 13:47

Pedig a rendőrség a videója alapján tudta elkapni az egyik elkövetőt. 

Kirúgtak az állásából egy bolti alkalmazottat az Egyesült Államokban, mert videóra vette hogyan lop el három férfi nagyjából 500 dollár értékű, azaz nagyjából 175 ezer forintnyi árút egy üzletből – írta a helyi sajtó. A Colorado államban található King Soopers üzlet dolgozója, Santino Burrola elmondta, hogy amikor megtudta, mi történik, azonnal videózni kezdett.

A felvételen látni, ahogy három férfi sietve pakolja be a lopott árucikkeket egy autóba, majd olyan sietve indulnak el a parkolóból, hogy egyikük alig tudott beszállni a már induló autóba. Burrolának közben sikerült elég közel mennie ahhoz, hogy letépje az autó rendszámát takaró alufóliát.

A videót ezután megosztotta a TikTok-oldalán, ahol olyan nagy sikert aratott, hogy még Snoop Dogg amerikai rapper is megosztotta. Aztán pedig a helyi rendőrség is közzétette azt a Facebook-oldalán, majd közölték, hogy a felvételnek hála őrizetbe is tudták venni az autós sofőrjét. A két másik elkövetőt még keresik.

Az üzlet vezetése azonban köszönetnyilvánításként felfüggesztette a munkavégzés alól a dolgoztó, majd egy héttel később közölték vele, hogy ki van rúgva. 

Burrola a helyi sajtónak elmondta, hogy a cég szabályzata tiltja, hogy az alkalmazottak üldözőbe vegyenek tolvajokat, vagy megpróbálják megállítani őket. A férfi elmondta, úgy érzi, hogy azért büntetik, mert helyesen cselekedett, hozzátéve, hogy ő csak videózta őket, és nem lépett közbe és nem is üldözte őket.

A cég egy közleményben reagált az esetre, amiben megvédték szabályzatukat, aminek célja, hogy védje a dolgozók testi épségét.  

Nyitókép: TikTok/thagodfather01

#Külföld#tolvaj#tiktok#lopás#kirúgás#bolt#üzlet

Címlapról ajánljuk