Külföld

„Kapd be!” – kiakadt a pizzafutár, hogy csak 25 százalékos borravalót kapott

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 12:56

Nem tetszett neki, hogy a texasi anyuka csak 1700 forintnak megfelelő összegű borravalót adott neki, és nem rejtette véka alá a véleményét. 

TikTok-oldalán tette közzé egy amerikai anyuka, hogyan reagált a pizzafutárt, amikor 25 százalékos borravalót kapott a kiszállításért. A texasi Kempner kisvárosban élő Lacey Perciful videóján látni, ahogy a férfi a rendelés átadása után a házra nézve kijelenti:

Csak annyit szeretnék mondani, hogy elég szép ház egy ötdolláros borravalóhoz.

Majd, amikor a meglepett nő közli vele, hogy „szívesen”, a futár távozóban csak annyit mondott neki:

Kapd be!

Az eset nagy felháborodást okozott az Egyesült Államokban, ahol az elmúlt években egyre nagyobb vita alakult ki a borravaló intézményről. Sokan kiakadtak azon, hogy a futár keveselte az öt dolláros, azaz átszámítva nagyjából 1700 forintos borravalót a húsz dolláros (hétezer forint) rendelésért, hiszen a rendelés értékének nagyjából 25 százalékát kapta meg.

A nő videójáról a fél amerikai sajtó is beszámolt, és Lacey Perciful országos televízióknak is interjút adott esetről. A nő elmondta, hogy mindig nagylelkű borravalókat szokott adni, és nem értette a futár reakcióját és stílusát, közölve, hogy „ne rajtam verje le, hogy rossz napja van”, hozzátéve, hogy ha kevésnek találta az öt dolláros borravalót, akkor keressen más munkát.

Ez utóbbit kénytelen is lesz megtennie a futárnak. A Doordash nevű ételfutárcég ugyanis a videó elterjedése után közölte, hogy kirúgták a futárt

Illik manapság borravalót fizetni?

A Fókusz riportja 2018-ból, a borravaló intézményéról:

Mennyi az annyi? – a milliós balatoni vendéglátós fizetések legendájának nyomában jártunk


Nyitókép: YouTube/InsideEdition

#Külföld#borravaló#pizzafutár#futár#ételfutár#egyesült államok#texas#tiktok

Címlapról ajánljuk