Külföld

„Soha nem láttam még ehhez foghatót” – lenyűgöző videó a világ legnagyobb képernyőjéről

rtl.hurtl.hu

2023. július 5. 20:01

Az átadás előtt álló Las Vegas-i épület egészen különleges borítást kapott: a rajta lévő LED-képernyő lehetővé teszi bármilyen felvétel vagy fényjáték lejátszását. 

Még három hónapig kell várnia a közönségnek, mire először megcsodálhatja belülről Las Vegas legújabb épületét, a 18 ezer férőhelyes MSG Sphere-t – írta a CNN

Először majd a U2 koncertturnéján lehet a stadionba belépni, de július 4-én, a függetlenség napjának ünnepén bemutatták mire használható az egész létesítmény beborító LED-panel. A gömb külsejét minden nap és éjszaka megvilágítják animációkkal és más képekkel, amelyek néha az évszakhoz kötődnek. Például Halloweenkor óriási tökké, karácsonykor pedig hógömbbé változhat.


A 111 méter magas és 157 méter széles képernyővel kapcsolatban óriásiak a várakozások, a tervezők szerint ugyanis forradalmi változást hozhat a koncertek látványelemeiben. Belülről ugyanis szintén óriási paneleken vetíthetnek felvételeket a nézőknek, akikhez ráadásul 160 ezer hangszóróból jut majd el a hang. Emiatt bárhova is ül majd valaki, ugyanolyan hangzásban lesz majd része. 

Az ülések képesek lesznek rezegni, így akár földrengést is lehet velük imitálni, valamint akár illatokat is légtérbe tudnak majd juttatni. A helyszín zenei és filmes eseményeknek, valamint néhány sporteseménynek ad majd otthont, az építkezés 2,3 milliárd dollárba került.

„Teljesen lenyűgöző felnézni, és látni, hogy mi van előttünk” – mondja Rich Claffey, a Sphere műveleti igazgatója. „Közel 40 éve dolgozom a szórakoztatóiparban. Soha nem láttam még ehhez foghatót, és nem túlzok” – tette hozzá.

Nyitókép: Sphere

#Külföld#képernyő#Videó#las vegas#stadion

Címlapról ajánljuk