Külföld

Felesége és öt gyermeke szeme láttára zuhant a halálba egy túrázó Oregonban

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 20:19

A család nem is látta, hogy a férfi hová esik.

Meghalt egy 40 éves túrázó a hétvégén, amikor megcsúszott és lezuhant egy hegyoldalon a felesége és öt gyermeke szeme láttára az oregoni Multnomah Falls közelében – közölték a hatóságok. 

A túraútvonalon történt tragédia szombat délután 2 óra körül történt. A megyei seriffhivatal szóvivője, John Plock elmondta, hogy a család kirándulni ment, élvezték a gyönyörű napot, de az ösvény egy pontján az apa megcsúszott és lezuhant. 

A férfi, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, 100-150 métert zuhant a Columbia River Highway mellett húzódó töltésről. A mentőt a család hívta ki, de nem látták, hogy az apa hová esett.

A corbetti tűzoltóság végül 45 perc múlva találta meg a férfit, de addigra belehalt a sérüléseibe. 

John Plock elmondta, hogy a halálos baleset a Columbia River Gorge túrázók által kedvelt területén történt. „Közel 2 millió ember látogat el évente a Multnomah Fallshoz, de ez nem csak egy laza séta, ahol az ember megjelenik a szandáljában, és sétál egyet a lekövezett ösvényen” – mondta Plock. „Ez egy túraútvonal. Fel kell készülni egy igazi túrára a megfelelő lábbelivel” – tette hozzá. 

Egy 62 éves nő, aki 2022 augusztusában egy baráti társasággal túrázott ugyanezen a területen, szintén meghalt, amikor elesett és halálos fejsérülést szenvedett – emlékeztet az ABC News.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#zuhanás#hegyoldal#töltés#túra#oregon#baleset

Címlapról ajánljuk