Külföld

Alvásterápiás eszközt használ Joe Biden

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 21:58

Az elnök 2008 óta küzd alvási apnoéval, ami légzéskimaradást okoz alvás közben, és többek közt nappali fáradsághoz vezethet. 

Joe Biden amerikai elnök légúti nyomást biztosító gépet (CPAP) kezdett használni, hogy kezelje egy régi betegségét, ami súlyos alvászavarral jár – írja a Reuters a Fehér Ház tisztviselőinek közleménye alapján.

Szerdán újságírók lettek figyelmesek az elnök arcán látható nyomokra, amelyek arra utalnak, hogy szokott maszkot hordani, vélhetően éjszakánként. Az elnök 2008 óta küzd alvási apnoéval, ami légzéskimaradást okoz alvás közben.

Ez egy potenciálisan súlyos alvászavar, amely során a légzés alvás közben időről-időre abbamarad, majd újra elindul. Horkolással és nappali fáradtsággal járhat, de magas vérnyomáshoz vagy szívproblémákhoz is vezethet. A 80 éves, a választáson induló Biden a valaha volt legidősebb hivatalban lévő elnök, és közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az amerikaiak többsége aggódik a kora miatt.

Nyitókép: Joe Biden amerikai elnök az amerikai gazdaság helyzetéről beszél a chicagói Régi Postán 2023. június 28-án. MTI/AP/Evan Vucci

#Külföld#joe biden#alvászavar#alvási apnoé#alvás#terápia

Címlapról ajánljuk