Külföld

Három nappal a halála előtt elvette a haldokló milliomost, kitúrta a családot az örökségből a férj

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 21:45

Volt végrendelet is, ám azt a házasság érvénytelenítette.

Meredek bírósági ügy zajlik az Egyesült Királyságban: Dr. Evi Kalodiki négy napra volt a haláltól, amikor 2018 decemberében tollat ragadott és megírta a végrendeletét, amelyben 10 millió fontos vagyonát fele-fele arányban a családjára, valamint kollégájára-élettársára, Dr. Chris Lattimerre hagyta. 

A végrendeletet azonban egy 200 éves törvény alapján szinte azonnal visszavonták, miután 

a pár másnap egy sietve megrendezett szertartás keretében összeházasodott az észak-londoni St John's Woodban lévő hospice-ában.

A házasságkötés automatikusan visszavonta a végrendeletet, így az egyetlen kedvezményezett Lattimer maradt – írja a Mirror

A 10 millió fontos hagyaték most egy bírósági harc középpontjába került, miután az elhunyt nő nővére, Maria Karamanoli pert indított azért, hogy az elosztás a végrendelet alapján történjen (amelynek értelmében hatodrész neki jut). 

A nő 2018. december 24-én ideiglenesen elhagyta a hospice-t, hogy a karácsonyt Lattimerrel és annak családjával töltse Croydonban. Három nappal később azonban a férfi visszavitte őt a hospice-ba, mert szerinte a nő szörnyen nézett ki, és aggódott amiatt, hogy kevés ideje maradt. 

A férfi a nőnek azt mondta, hogy felelőtlenség és kegyetlenség lenne tőle, ha hagyná meghalni, mert aztán egyedül kellene szembenéznie a gyászoló családdal. 

Állítólag a nő ekkor vetette fel, hogy házasodjanak össze, amibe Lattimer beleegyezett. Kalodiki előtte elmondta a férfinak, hogy hatodrész jut majd neki, ami „nagyjából megfelelő, mert egy évtizedet töltöttek együtt". 

Lattimer – aki azóta újraházasodott – a törvényre hivatkozik. Ha nyerne, akkor özvegyként ő örökölne mindent, a korábbi végrendelet ellenére. 

Karamanoli szerint a végrendeletet a „házasságra való tekintettel írták”, és úgy véli, a nővére azt akarhatta, hogy a dokumentum fennmaradjon, hiszen másképp nem is lett volna értelme megírni. 

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#evi kalodiki#orvos#sebész#rák#végrendelet#hagyaték

Címlapról ajánljuk