Külföld

Hamarabb kiengedték a börtönből, mert megölt 26 másik rabot

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 11:08

Tíz évvel csökkentették a büntetését a bangladesi rabnak, mert kivégzett 26 embert. 

Szabadon engedtek a börtönből egy 74 éves rabot egy bangladesi börtönből, miután több mint tíz évvel csökkentették a rá kiszabott büntetést jó magaviselete miatt, valamint azért, mert kivégzett 26 másik rabot – jelentette a helyi sajtó. Shahjahan Bhuiyan rablás és rablógyilkosság miatt ült börtönben, majd a dakkai központi börtön hóhérjává nevezték ki.

A börtön helyettes vezetője az AFP francia hírügynökségnek elmondta:

A büntetését az általa végrehajtott akasztások miatt csökkentették le.

Shahjahan mások mellett az ország leghíresebb elítéltjeit végezte ki, köztük politikai merényletek elkövetőit, lázadókat, háborús bűnök miatt elítélt és puccsra készülő embereket, és Ershad Sikder sorozatgyilkost. Minden egyes akasztás után két hónappal csökkentették a büntetését.

Szabadulása után újságíróknak elmondta, hogy ő csak ítéletvégrehajtó volt, és „ha én nem tettem volna meg, megcsinálta volna valaki más”. Ugyanakkor közölte, hogy „természetesen szomorú voltam, amikor végrehajtottam egy kivégzést”.

A férfi hozzátette, hogy a hatóságok jól ellátták a börtönben, és jó időt töltött ott. Szabadulása után pedig arra kérte az államot, hogy segítsenek neki a lakhatásban, mert nincs egy rokona sem, akihez oda tudna költözni.

Nyitókép: YouTube/News24

#Külföld#banglades#rab#hóhér#kivégzés

Címlapról ajánljuk