Külföld

Meleg pingvinek tanítanak az azonos nemű párok kapcsolatáról Ausztráliában

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 19:59

A „Szerelem minden formában és méretben” elnevezésű hat lecke az antarktiszi szerelmespár, Sphen és Magic történetét meséli el, a pingvinek fel is neveltek egy fiókát.

Iskolásoknak és óvodásoknak segít megismerni az azonos nemű párok kapcsolatát két meleg pingvin, miután sikeresen felneveltek egy fiókát Ausztráliában. Az Új-Dél-Wales-i Tanárok Szövetsége és a Sea Life Sydney Akvárium közös, szabadon választható „kurzusán” a két pingvin történetén keresztül szeretne mesélni az olyan fontos kérdésekről, mint a szexualitás – írja a DailyMail.

A „Szerelem minden formában és méretben” elnevezésű hat lecke az antarktiszi szerelmespár, Sphen és Magic történetét és ötéves kapcsolatukat meséli el. A két hím 2018-ban erős köteléket alakított ki, és nem sokkal a költési szezon előtt elválaszthatatlanok lettek, közösen gyűjtöttek kavicsokat a fészekrakáshoz – mint az a Macquarie-szigeten élő szamárpingvineknél szokás.

Hogy ne maradjanak ki, egy tojás formájú bábut kaptak, így gyakorolhatták a keltetést.

Miután a Sea Life Sydney csapata úgy látta, hogy a pingvinek tudnának gondoskodni egy utódról, megengedték nekik, hogy „örökbe fogadjanak” egy másik pingvinpártól. A kicsi 2018-ban sikeresen ki is kelt a tojásból, azóta nevelik a fiókát.


Nyitókép: Pexels.com

#Külföld#meleg#pingvinek#iskola#lecke

Címlapról ajánljuk