Külföld

Kamupappal gyóntatta dolgozóit egy kaliforniai étteremlánc

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 18:50

Az „atya” arról faggatta az alkalmazottakat, hogy ártottak-e munkaadójuknak.

 „Álpapot” vett fel dolgozói gyóntatására egy kaliforniai étteremlánc. Az „atya” arra biztatta a dolgozókat, hogy vallják be, ha elkéstek a munkából, vagy meglopták a munkáltatójukat – idézi a CBS News az amerikai munkaügyi minisztérium tájékoztatását. Az állítólagos lelkész arról is faggatta az étterem dolgozóit, hogy vannak-e rossz szándékaik a munkaadójukkal szemben, vagy tettek-e bármit, amivel ártottak a cégnek.

A minisztérium szerint ez az egyik legszégyenteljesebb átverés, amivel valaha találkoztak. Az illetékes püspökség közölte, hogy az étteremlánc által foglalkoztatott „pap” biztosan nem tartozik hozzájuk. A cég nem csak ezzel ártott dolgozóinak: múlt hónapban bíróság mondta ki, hogy 140 ezer dollárnyi elmaradt bérrel és kártérítéssel tartoznak 35 alkalmazottjuknak.

A tulajdonos azután bízta meg a „papot”, eljárás indult a cég ellen, amiért nem fizette ki a dolgozóknak a túlórát és lenyúlta tőlük a borravalót. Az egyik felszolgáló szerint a „pappal” folytatott beszélgetések egyáltalán nem olyanok voltak, mint egy megszokott gyónás, ahol maga beszélhet arról, hogy milyen bűnöket szeretne bevallani, hanem az „atya” faggatta arról, hogy elkövetett-e különféle bűnöket a munkaadója ellen.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#kalifornia#pap#csalás#gyónás

Címlapról ajánljuk