Külföld

Bőröndbe csomagolhattak emberrablók egy ötéves kislányt, hajtóvadászat indult

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 13:26

A szálloda, amelynek lépcsőjéről eltűnt a kislány, egy bandaháború középpontjában áll. 

Az olasz rendőrség kétségbeesetten keresi azt az ötéves perui kislányt, akit a gyanú szerint az emberrablók egy bőröndbe csomagoltak egy firenzei migránsszálló előtt – írja a DailyStar.

A térfigyelő kamerák felvételein látható, ahogy Kataleya Mia Chicillo Alvarez a firenzei Astor Hotel előtti lépcsőn játszik június 10-én, eltűnése előtt. 

A perui kislány a családjával és több mint 140 másik migránssal együtt élt a szállodában. Egy helyszínelőkből álló csapat vasárnap távozásra utasította a szálloda összes lakóját, majd vizsgálatokba kezdtek. Egy közeli garázst és egy épületet is átkutattak a keresőcsapatok, amelyet az emberrablók állomáshelyként használhattak. 

Az olasz rendőrség egyelőre nem találja Kataleya és elrablói nyomát. 

A nyomozók úgy vélik, hogy az ötéves gyermeket bőröndbe csomagolták, és kivitték a szálloda egyik kijáratán.

A hírek szerint a szálloda egy folyamatban lévő bandaháború középpontjában áll, de Kataleya édesapja, Miguel azt mondta, nem tudja elhinni, hogy a szállodában folyó illegális tevékenységek felelősei „egy kislányt is belekevernének” az ügybe. 

A szállodában történt erőszakos cselekmények egyik szélsőséges esete, amikor a híradások szerint egy ecuadori férfi kiugrott a harmadik emeleti ablakból, hogy elmeneküljön egy őt üldöző fegyveres banda elől.

Kataleya családja tavaly szeptember óta lakik a szálloda két szobájában. 

Nyitókép: AP Photo / Brynn Anderson

#Külföld#olaszország#emberkereskedők#rablás#bőrönd#peru#migráns#kislány

Címlapról ajánljuk