Külföld

Oroszország nem erősítette meg, hogy ukrán hadifoglyokat adtak volna át Magyarországnak

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 20:08

Semjén Zsolt tájékoztatásán kívül semmit nem lehet tudni az ügyről. 

Az orosz fél nem erősítette meg, hogy ukrán hadifoglyokat adtak volna át Magyarországnak –  közölte az ukrán katonai hírszerzés (HUR) képviselője, Andrij Juszov az RBK Ukrajina hírügynökséggel június 12-én.

Az ügy előzménye, hogy Semjén Zsolt megerősítette: nemrég Magyarországra szállítottak kárpátaljai származású ukrán hadifoglyokat. Az Orosz Ortodox Egyház 11 fogolyról beszélt, Semjén nem közölt számokat. 

„Jelenleg az Oroszországi Föderáció védelmi minisztériumának képviselői nem erősítették meg egyetlen ukrán állampolgár átadását és a média és a magyar tisztviselők által is említett projekt megvalósítását sem” – fogalmazott Juszov. 

Hozzátette, hogy a központjuknak vannak olyan információi, amelyek szerint a magyar kormány 13 hadifogoly átadását kérte az őrizetükbe, de nincs megerősítve, hogy a 13-ból hányat adtak át, (ha adtak egyáltalán), kiket adtak át, és mi lett ezeknek a foglyoknak a sorsa. 

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Külföld#oroszország#hadifoglyok#semjén zsolt#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk