Külföld

Világrekorder lett a 27 éves séf, aki 93 órán keresztül egyfolytában főzött

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 17:10

Aki utál a konyhában robotolni, az ennek a hírnek nem fog örülni. 

Egy nigériai séf megdöntötte a megállás nélküli főzés rekordját, a teljesítményét pedig hivatalosan is elismerte a Guinness World Records (GWR) – írja a BBC.

Hilda Baci országos szenzációvá vált, miután a múlt hónapban négy napon át, száz órán át főzött.

Bacinak óránként öt perc szünetet engedélyeztek, a GWR azonban csak 93 óra 11 perces rekordot jegyzett fel, hét órát levonva tőle, mert egy alkalommal a megengedettnél hosszabb szünetet tartott.

Baci így is több mint öt órával döntötte meg a korábbi rekordot, amelyet Lata Tondon indiai szakácsnő 2019-ben állított fel a közép-indiai Rewában.

A BBC szerint a 27 éves Baci séf több mint 100 különböző hozzávalót használt fel attól kezdve, hogy május 11-én, csütörtökön 15:00 órakor bekapcsolta a tűzhelyet. A főzést a következő hétfőn hagyta abba.

Baci főleg nigériai ételeket főzött, például jollof rizst, valamint különböző rizsfajtákat és tésztákat, valamint egy hűtött babpüréből készült népszerű utcai ételt. Az ételeket a meghívott vendégeknek osztotta ki.

A maratoni főzés után Baci arról beszélt, hogy tudta, hogy valami nem hétköznapi dolgot kell tennie.

Hogy feltegyem magam a térképre, hogy feltegyem Nigériát a térképre, hogy feltegyem a fiatal afrikai nőket a térképre

– fogalmazott.

Baci érezte a fizikai megterhelés nyomait, a szünetekben hideg borogatást tettek a fejére, és lábmasszázst kapott. Emellett egy orvosi asszisztens is ellenőrizte az életjeleit. Baci kísérlete lenyűgözte az országot, politikusok és hírességek álltak meg, hogy szurkoljanak neki.

A GWR közölte, hogy Hilda Baci maratonja olyan népszerű volt, hogy a honlapjuk két napra összeomlott a rajongók hatalmas érdeklődése miatt.

Nyitókép: GWR

#Külföld#rekord#világrekord#guinness#főzés#hilda baci#séf

Címlapról ajánljuk