Külföld

Utódlás: Soros György távozik, ezentúl fia fogja vezetni a milliárdos birodalmát

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 18:53

A 92 éves milliárdos úgy érezte, ideje nyugdíjba vonulni. Fia azt mondta, ő többet akar foglalkozni a politikával.

Leköszön Soros György több milliárdos birodalma éléről, amelyet ezentúl fia, Alexander Soros fog igazgatni, írja a Wall Street Journal. Az ifjabb Soros így ezentúl egy összesen 25 milliárd dollárt élő csoportot igazgathat.

Alexander a lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy ő jobban szeret foglalkozni a politikával, mint édesapja, és szeretne a választójog, valamint az abortuszjogok kiterjesztéséért dolgozni. 

Az idősebb Soros arról beszélt, hogy korábban nem szerette volna, hogy öt gyereke közül valamelyikhez kerüljön az Open Society Foundations (OSF), de meggondolta magát.

Alexanderről azt mondta el, hogy a 37 éves férfi „kiérdemelte”, hogy utódja legyen. Fia tervei között szerepel, hogy az alapítvány továbbra is támogassa a baloldali amerikai jelölteket.

Az OSF ügyvezető testülete már decemberben vezetőjévé választotta Alexander Sorost, aki most a család politikai ügyeit is igazgatja. Az alapítvány évente nagyjából 1,5 milliárd dollárt adományoz szerte a világon politikai célokra, az emberi jogok védelmére és a demokráciák kiépítésére.

Nyitókép: Facebook

#Külföld#alexander soros#soros györgy#utódlás#alapítvány#politika

Címlapról ajánljuk