Külföld

Megtalálta anyja bankkártyáját egy 13 éves lány, a család egész vagyonát eljátszotta a mobilon

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 9:29

Öt hónapon át vásárolta a játékokat, illetve a mobiljátékokon belüli extrákat a kislány, és még a barátainak is adott belőle. 

Mobiljátékokra költötte el családja minden megtakarítását egy 13 éves kislány Kínában, miután megtalálta édesanyja bankkártyáját, és azt sikerült hozzáadni a mobiltelefonjához – írta az Insider, a helyi sajtóban megjelent beszámolókra hivatkozva. A kislány több mint húszmillió forintnak megfelelő összeget költött el. Mire anyja rájött, hogy mi történik, a bankszámlája teljesen lenullázódott.

Kung Ji-vang csak május végén fedezte fel az esetet, miután a lánya bentlakásos iskolája jelezte neki, hogy a gyerek a fizetős mobiljátékok függője lehet. A nő a helyi sajtónak elmondta, hogy lánya január és május között majdnem hatmillió forintnyi összeget költött el játékokra, valamint tízmillió forintnak megfelelő összeget a játékok belüli vásárlásokra. További négymillió forintnyi összeget pedig tíz osztálytársának utalt át, hogy ők is tudjanak játszani.

A lány a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint sírva mondta el újságíróknak, hogy fogalma sem volt arról, hogy a játékokra elköltött pénzt egészen pontosan honnan is jön, és azzal sem volt tisztába, hogy mennyi pénzt játszott el. Az osztálytársainak pedig azért adott belőle, mert folyamatosan nyaggatták, miután látták, hogy menyi pénzt költ játékokra.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

 

#Külföld#mobil#Játék#mobiljáték#kína#kislány#bankkártya

Címlapról ajánljuk