Külföld

Leromboltak az oroszok egy ukrán klinikát Dnyipróban, megrázó felvételek érkeztek

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 17:34

A háromszintes épület teljesen kiégett, két ember meghalt, 23-an pedig megsebesültek. Zelenszkij szerint az orosz terroristák ismét kimutatták embertelenségüket.

Az orosz erők rakétacsapást mértek pénteken a kelet-ukrajnai Dnyipróra, ahol eltaláltak egy klinikát. A BBC szerint két civil életét vesztette, és legalább 23 megsebesült.

A 23 sebesült közül 21-en kórházban vannak, hárman súlyos állapotban. Egy három és egy hat éves fiú is a sérültek között van – közölte Szerhij Liszak kormányzó.


A nagy, háromszintes épület teljesen kiégett, tulajdonképpen az oroszok lerombolták. A romok között a mentőcsapatok két eltűnt embert még keresnek. Az egyik halálos áldozat egy 69 éves férfi, aki a rakéta becsapódásakor ért gyalog az egészségügyi intézményhez.


Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegram közösségi oldalon arról tájékoztatott, hogy az orosz támadás károkat okozott a rendelőintézeten kívül egy magángazdaságban, két vállalkozás létesítményeiben és egy benzinkútban, utóbbinál egy helyi lakos megsebesült. Közlése szerint az ukrán légvédelmi erők öt orosz robotrepülőgépet és hat iráni gyártmányú, Sahíd típusú drónt semlegesítettek a régió légterében.


Az ukrán hatóságok közölték, hogy az éjszaka folyamán 17 Oroszországból indított rakétát és 31 drónt lőttek le.

Volodimir Zelenszkij szerint a polgári létesítmények elleni szándékos támadás ellentétes az 1949. évi genfi egyezménnyel.

Az orosz terroristák ismét kimutatták embertelenségüket

– mondta.

Az államfő közzétett egy videófelvételt is, amelyen egy lerombolt épület látható, fölötte sűrű füsttel.

#Külföld#rakéta#támadás#dnyipro#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#kórház#rendelőintézet#klinika

Címlapról ajánljuk