Külföld

Bölcsőde udvarán játszó kétévest talált el egy eltévedt lövedék

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 21:50

A gondozók csak azt látták, hogy a gyerek elesett és vérzik az arca, később az orvosok találták meg a fejében a golyót.

Eltévedt golyó talált el a fején egy kétéves gyereket, aki Utah államban egy bölcsőde udvarán játszott – idézi az AP hírügynökség a hatóságok tájékoztatását.

A Spanish Fork-i rendőrség szerint a lövést légpuskából adták le az utca túloldalán lévő szántóföldről, az esetnek egyelőre nincs gyanúsítottja. A helyszínen nem hallott senki lövéseket.

A gyermek szüleit a bölcsőde gondozói értesítették, miután látták, hogy elesett és vérzik az arca. A vizsgálatok közben az orvosok találták meg a fejében a kis kaliberű lövedéket, ezután értesítették a hatóságokat, a gyereket pedig a Salt Lake City-i gyerekkórházba szállították. Az állapota stabil.

A nyomozók továbbra is keresik, hogy honnan és miért adták le a lövést, de tragikus balesetnek tartják a történteket. A rendőrség közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy közvetlenül a bölcsőde mellett nagy nyitott terület van, és azt feltételezik, hogy onnan érkezett a lövedék.

Három éve Magyarországon történt hasonló eset, akkor egy újfehértói férfit a háza udvarán találta el a közeli erdőben leadott lövés.


Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#amerikai egyesült államok#lövöldözés#bölcsőde#légpuska#eltévedt golyó

Címlapról ajánljuk