Külföld

Beteg, haldokló kiscicákat sózott rá kisgyerekekre az exrendőr, 120 millió forintnyi pénzt kaszált a csalással

rtl.hurtl.hu

2023. május 14. 15:12

A beteges csaló álnéven árulta a súlyos beteg állatokat.

Letartóztattak egy volt brit rendőrnőt és párját, amiért beteg, haldokló kiscicákat árultak ötven fontos ártól elkezdve egészen 1500 fontos árig, írja az Independent. Számos vásárló ledöbbent, amikor az állatok eljutottak hozzájuk: azok alultápláltak és betegek voltak, gyakran saját vizeletük és ürülékük takarta a szőrüket.

Kiderült, hogy a pár legalább 33 hamis néven hirdette a macskákat, olyan eset is akadt, amikor hivatalosan bejegyzett, jóhírű alapítványt személyesítettek meg. A nő azt hazudta a vásárlóknak, hogy ő maga állatorvos, a kiscicákat pedig féregtelenítették, és chippel is ellátták. Erről hamis orvosi papírokat is bemutatott. A csalássorozattal összesen 280 ezer fontot, azaz nagyjából 120 millió forintnyi összeget kerestek.

Az Independent egy olyan esetről is ír, amikor egy pár venni akart egy kanmacskát autista fiuknak, aki nemrég vesztette el előző cicáját: azonban amikor megkapták az állatot, kiderült, hogy az szuka, elképesztően vékony, és saját hasmenésében fetreng. Az állat pár napon belül elpusztult. Még öt hasonló, a cica halálával végződő esetről tudni. Az ügyész szerint a pár rendszeresen figyelmen kívül hagyta a hozzájuk érkező panaszokat, amelyek közül számos csalódott, sokkolt kisgyerekek szüleitől származott.

Egy alkalommal, amikor a panaszosok felkeresték a párt lakásukban, a férfi üvöltözve, káromkodva kergette el őket.

A páros május 5-én vallotta bűnösnek magát csalás és állatkínzás vádjával. A férfit három év négy hónap, a nőt három év nyolc hónap letöltendő börtönre ítélték. Az állattartástól is eltiltották őket, legalább a következő tíz évre. A pár lakásából 17 macskát foglaltak le, amik közül hat beteg volt, egy pedig hamarosan meghalt.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#csalás#állatkínzás#rendőr#macska#gyerek

Címlapról ajánljuk